Termeni si Conditii (TCGV)
Versiunea: 1.12, data actualizarii: 18.05.2015
Articolul 1 - SCOPUL
Termenii si conditiile generale de vanzare (in cele ce urmeaza TCGV) se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre Multirex Global S.R.L., prin intermediul magazinului virtual www.topceas.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.
In acest TCGV, urmatorii termeni vor insemna:
"Cumparator": persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda.
"Vanzator": societate comerciala Multirex Global S.R.L., avand sediul social in Gheorgheni, strada Gorundului nr. 3, numar registru comertului J19/1129/2008, CUI RO24828460.
"Bunuri si Servicii": orice proiect la cheia, echipament, material si/sau parte a acestora sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda sau privitoare in alt mod la acestea care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului.
"Comanda": un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
"Contract": o Comanda confirmata de catre Vanzator.
"Drepturi de proprietate Intelectuala" (in cele ce urmeaza DPI): toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
"Specificatii": toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.
Articolul 2 - DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau email) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
1) Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
2) Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
3) TCGV
Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (email) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Articolul 3 - VALABILIATE
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.
Articolul 4 - EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI
4.1 Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
4.2 Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
4.3 Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, comunicarea prin rubrica "Contact". Vor fi ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul, are libertatea de a gestiona informatiile primate, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
Articolul 5 - CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
Vanzatorul poate cesiona si/sau sucontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.
Articolul 6 - DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)
Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.
De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, texte, simboluri, sau orice informatie prezentata pe site-ul susmentionat, nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului. Pentru raportarea problemelor legate de DPI, puteti folosi adresa speciala dpi{@}topceas.ro (anti-spam, fara acolade).
Articolul 7 - CONFIDENTIABILITATE - PUBLICITATE
Toate planurile, documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, incluzand fara a limita comanda, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.
Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara acordul sau vointa Vanzatorului.
Articolul 8 - TERMENE PENALITATI
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.
In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.
Articolul 9 - PRETURI - FACTURARE - PLATI
Preturile de pe site sunt prezentate in RON sau EURO, contin TVA (19% din 1 ianuarie 2017) si costurile vamale unde este cazul. Preturile exclud costurile de livrare a produselor, astea find suportate de Cumparator. Pretul final, modalitatea de livrare, plata si termenul de plata vor fi comunicate cu Cumparator la confirmarea Comenzii. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Articolul 10 - RISCURI SI RESPONSABILITATI
10.1 Livrare
Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem door-to-door catre Cumparator
10.2 Transport - Ambalare
In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.
10.3 Servicii la fata locului
Vanzatorul poate asigura, la solicitarea expresa a Cumparatorului servicii constand in descarcarea, instalarea, pornirea si acceptarea livrarii. Aceste servicii vor fi negociate direct intre Vanzator si Cumparator, in ceea ce priveste pretul, conditiile de plata si conditiile de furnizare a acestora.
10.4 Cumparatorul are obligatia, ca in momentul livrarii produsului de catre curier, sa verifice daca bunul comandat este avariat sau nu. Verificarea celor de mai sus se va efectua de cumparator in prezenta curierului, iar in situatia in care constata ca bunul comandat este avariat este obligat sa refuze primirea acestuia, in caz contrar vanzatorul nu se poate trage la raspundere pentru livrarea bunului in stare avariata.
10.5 Cumparatorul beneficiaza de dreptul legal de retur doar dupa achitarea comenzii si a taxelor aferente de transport daca e cazul. In cazul in care refuza ridicarea comenzii isi dau consimtamantul sa plateasca contravaloarea taxelor de transport dus-intors (care nu poate sa fie mai mica de 60 RON), iar in cazul in care nu se face plata taxelor de transport persoanele care plaseaza comenzi si refuza ridicarea isi dau consimtamantul ca datele lor sa fie publicate in baza nationala clientineseriosi.ro cu scop de rating si management de risk
Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile in termen maxim egal cu termenul de executie al Comenzii, fara a imputa Cumparatorului eventuale costuri legate de aceste operatiuni. De asemenea, Vanzatorul va respecta prevederile Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, ceea ce confera Cumparatorului (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul ca in termen de 30 zile sa denunte unilateral Contractul, urmand sa primeasca in termen de 14 de zile de la denuntarea unilaterala in scris (document semnat de Cumparator si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) pretul Contractului (in afara costurile legate de transport), conditionat de returnarea Bunurilor si Serviciilor. Vanzatorul are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune interese catre Cumparator, in conditiile legislatiei.
"Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile (30 de zile in cazul magazinului nostru), fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor."
"Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel: a) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant; b) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid; c) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul in care au fost desigilate de catre consumator"
Cumparatorul care isi exercita dreptul de denuntare unilaterala a contractului are urmatoarele obligatii:
Produsele vor fi expediate cu componentele sau accesoriile primite la cumparare, in ambalajul original, in perfecta stare de functionare. Toate obiectele trebuie sa aiba aspectul identic cu cel avut la primirea lor si dupa caz, sa aiba sigiliile intacte sau sa nu prezinte urme care sa ateste operatiuni interzise de fabricant sau furnizor asupra produselor.
In eventualitatea in care produsul achizitionat prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit pe loc cu un produs nou, cu conditia notificarii in scris a S.C. Multirex Global S.R.L. sau prezentarea la punctul de lucru al societatii cu produsul respectiv in termen de 48 de ore de la primirea produsului.
Din motive de igiena nu se accepta pentru returnare produsele purtate sau care prezinta modificari fizice (fisuri, zgarieturi, corodari, decolorari, deformari, ruperi, desprinderi, scurtarea bratarii, gravura, ambalaje deteriorate, etc.). Produsele care apartin unei serii limitate se considera produse personalizate si nu pot fi denuntate unilateral de Cumparator. Totodata nu se pot returna produsele care au fost aduse pe "comanda speciala" (COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Cumparator si care nu se afla in stocul uzual al Vanzatorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans daca este cazul, in termenii agreati de parti). Valoarea obligatiilor banesti ale furnizorilor fata de clienti nu poate depasi valoarea sumelor incasate. Clientul nu poate pretinde nici un fel de daune morale sau materiale peste aceste sume.
Returul produselor este acceptat doar pentru persoanele fizice ce au achizitionat produse de la S.C. Multirex Global S.R.L. Returul produselor se poate face exclusiv prin curier (nu posta) sau venind direct la punctul de lucru indicat, dar nu inainte de a completa formularul de retur, de a primi acceptul din partea firmei.
Cumparatorul va avea obligatia de a completa si semna cererea de renuntare unilaterala care poate fi descarcata de aici.
Articolul 13 - GARANTII
Pe langa orice alte garantii prevazute de legile aplicabile si detaliate in Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator, acestea garanteaza Cumparatorul impotriva oricarei non conformitati care poate afecta intreaga sau o parte a Bunurilor si Serviciilor, cu exceptia uzurii normale, pentru a perioada specificata in Contract (de obicei 24 de luni) de la data emiterii facturii de vanzare. Perioada de rezolvarea problemelor garantiale nu va depasi 15 zile calendaristice.
Puteti descarca si vizualiza termenii si conditiile de Garantie de aici.
In cazul unui defect legat de garantia produselor, cumparatorul va avea obligatia de a completa si semna cererea de revizie care poate fi descarcata de aici.
Articolul 14 - TRANSFERUL PROPRIETATII
Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, aceste nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista in document incheiat de catre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.
Articolul 15 - RESPECTAREA LEGILOR SI STANDARDELOR
Vanzatorul va respecta toate legile, reglementarile si ordonantele aplicabile la realizarile sale contractuale, inclusiv fara limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea Bunurilor si Serviciilor si aplicabile la sanatate, securitate, mediu.
Articolul 16 - RASPUNDERE
Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.
Articolul 17 - INCALCARE - TERMINARE
Daca vanzatorul nu executa obligatiile sale, inclusiv in perioada de garantie, Cumparatorul va notifica Vanzatorul asupra acestei neindepliniri. Un plan de actiune va fi validat intre Parti in termen de 5 zile lucratoare de la notificare.
Cumparatorul poate sa anuleze o Comanda prin e-mail sau telefonic, inainte ca aceasta sa fi fost expediata. In caz contrar, comanda va face obiectul returnarii bunurilor, mentionat pe site-urile Vanzatorului.
Articolul 18 - FORTA MAJORA
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
Articolul 19 - LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA
Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului.
Articolul 20 - INFORMATII PRIVIND DEEE
Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv. Avand in vedere prevederile referitoare la protectia mediului si regimul deseurilor, clientii vor avea in vedere urmatoarele:
- clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;
- colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE; Pictograma de mai jos indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseurile menajere si ca ele fac obiectul unei colectari selective.
Conform O.U.G. nr. 5/2015, vanzatorul este obligat la furnizarea unui produs nou sa preia DEEE de la client in sistem "unul la unul" in mod gratuit, in aceleasi conditii precum cele de livrare a produsului nou, daca echipamentul este de tip echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca echipamentul nou furnizat si daca acest lucru este solicitat de cumparator.
Articolul 21 - POLITICA DE COOKIE-URI
Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Cookie-urile sunt fişiere text mici care sunt trimise catre computerul dumneavoastra atunci cand vizitaţi un site Web. Cookie-urile sunt apoi retrimise catre site-ul originar la fiecare vizita ulterioara sau catre un alt site web care recunoaşte acel cookie. Cookie-urile acţioneaza ca o inregistrare pentru un site web, care permite computerului dumneavoastra sa reţina vizitele pe site-ul nostru. Cookie-urile pot inregistra, de asemenea, preferinţele dumneavoastra, pentru a imbunataţi experienţa utilizatorului, dar pot şi filtra reclamele vizibile relevante pentru dumneavoastra.
Mai multe informatii tehnice legate de cookie-uri puteti gasi aici.
Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul expres pentru folosirea acestora.
Articolul 22 - CONFIDENTIABILITATE - PUBLICITATE - REGULAMENTUL GENERAL PRIVIND PROTECTIA DATELOR (GDPR)
Toate planurile, documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, incluzand fara a limita comanda, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara acordul sau vointa Vanzatorului.
Noul Regulament General privind Protectia Datelor oferă drepturi suplimentare persoanelor cărora li se prelucrează date cu caracter personal, drepturile dvs. fiind:
- dreptul de a avea acces la datele dvs: puteti solicita sa vi se comunice categoriile de date cu caracter personal care sunt prelucrate, scopul in care are loc prelucrarea, destinatarii carora le-au fost sau vor fi comunicate, perioada pentru care se preconizeaza ca vor fi stocate sau, daca acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili aceasta perioada; existenta unui proces decizional automatizat incluzand crearea de profiluri;
- dreptul de a solicita rectificarea datelor: in situatia in care exista erori cu privire la datele care va sunt prelucrate, aveti posibilitatea de a solicita corectarea sau completarea lor. Vanzatorul va comunica rectificarea fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului în care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate;
- dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor: aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor în urmatoarele situatii: daca ati contestat exactitatea datelor, pentru o perioada care nepermite sa verificam exactitatea datelor; daca prelucrarea este ilegala, iar dvs. va opuneti stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor; daca Vanzatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; daca v-ati opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra drepturilor dvs.;
- dreptul de a solicita stergerea datelor: puteti solicita stergerea datelor prelucrate, daca datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate, daca v-ati retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrarea; daca va opuneti prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate în legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale;
- dreptul de a solicita transferul datelor (la portabilitatea datelor): puteti solicita transferul datelor dvs. catre un alt operator daca prelucrarea are la baza consimtamantul dvs. si prelucrarea este una automata;
- dreptul de a va opune prelucrarii: aveti dreptul sa va opuneti in orice moment prelucrarii datelor dvs. in scop de marketing direct, inclusiv crearii de profiluri, in acest caz datele dvs. vor fi sterse;
- dreptul de a va opune sa faceti obiectul unor decizii automate bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv profilare;
Toate aceste drepturi pot sa fi exercitate printr-o cerere adresata catre Vanzator, în calitate de operator, la adresa de email sales{at}topceas.ro.
In situatia in care considerati ca v-au fost incalcated repturile, aveti posibilitatea sa va adresati cu o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
Articolul 23 - PREVEDERI DIVERSE
Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor TCGV sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numite prevederi nu vor fi aplicate si Partile de vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.
Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.