Contul meu

Nu aveti produse in cosul de cumparaturi.

space
  1. 1

Ceasuri Porsche Design

Porsche Design este un brand de lux care se axeaza pe designuri atemporale, puriste dar tot atunci functionale. Produsele sunt fabricate in studioul Porsche Design din Zell am See, Austria, si sunt caracterizate de un design pur din punct de vedere estetic. Cu un look inconfundabil, stilul lor este in esenta unul iconic. Brandul Porsche Design a fost fondat in anul 1972 de catre Profesorul Alexander Porsche. Fiind designerul masinii iconice Porsche 911, el s-a bucurat de o reputatia de functionalist. Dupa ce si-a parasit postul de sef de design la compania Porsche, Alexander si-a alcatuit propria marca de lux, Porsche Design.

"Daca analizezi functia unui obiect, de multe ori si forma aleasa va devi clara", aceasta este ideologia care sta la baza designurilor lui Alexander. Designurile trebuie sa fie functionale, iar estetica trebuie sa reflecte aceasta functionalitate. Puritatea marcii "Porsche Design" impune autenticitate si renunta la tot este in exces sau care nu este necesar. Initial produsele acestui brand au fost fabricate in studioul Porsche Design din Stuttgart, iar doi ani mai tarziu studioul a fost mutat in Zell am See.

In 1972, Porsche Design a introdus primul ceas in totalitate negru, iar acest produs de inaugurare a facut senzatie. Pana atunci, ceasurile de mana erau considerate bijuterii, majoritatea fiind fabricate din aur sau argint iar noul ceas a cauzat o adevarata o revolutie in industria orolgeriei. Sa nu uitam totusi faptul ca produsele Porsche Design se focuseaza pe functionalitate, asa putem explica si contrastul dintre cadranul negru si scrisul alb de pe el: reflectiile de lumina sunt evitate si astfel ne este asigurata o lizibilitate excelenta in orice conditii de lumina.

Ceasurile TOPceas au primit in medie nota de 4.86 din 5 (10367 voturi)